Матеріали

ПРЕЗЕНТАЦІЇ, ДОСЛІДЖЕННЯ

Відео за проектом Української бібліотечної асоціації та програми “Бібліоміст” “Публічні бібліотеки – мости до електронного урядування” – 2013 р.


Презентація проекту  “Публічні бібліотеки – мости до електронного урядування” – 2013 р.

Завантажити.


ПРЕЗЕНТАЦІЇ учасників спеціального семінару «Новий етап проекту УБА з розвитку Мережі пунктів доступу громадян до офіційної інформації у бібліотеках», що відбувся 21 листопада 2012 р. в рамках Всеукраїнської науково-практичної конференції та Звітно-виборної конференції УБА (Київ, 21-23 листопада 2012 р., Державна науково-педагогічна бібліотека України ім. В.О. Сухомлинського).

Завантажити.


Презентація Елеонори Валентайн, директора Програми сприяння Парламенту II, підготовлена для семінару «Доступ громадян до офіційної інформації у бібліотеках», що відбувся 14 вересня 2012 року в рамках ІІІ Львівського бібліотечного форуму «Бібліотека у новому вимірі: долаємо стереотипи» у Львівській обласній універсальній науковій бібліотеці:

«Нові інформаційні ресурси: постійна робота бібліотекаря»:

1 Нові інформаційні ресурси PP1

2 Веб-портал Верховної Ради України PP1

3 Веб-сайти комітетів Верховної Ради PP1

4 Ресурси уряду для громадян PP1


Про розвиток Мережі ПДГ та, зокрема, планів реалізації Другого етапу проекту (05.2010 – 02.2011) дізнайтеся, будь ласка, у Презентації Української Бібліотечної Асоціації “Мережа пунктів доступу громадян до офіційної інформації: реалізація та перспективи спільного проекту УБА та ПСП II” на цьому сайті:

application-pdf-Презентація УБА “Мережа пунктів доступу громадян до офіційної інформації: реалізація та перспективи спільного проекту УБА та ПСП II”


Про історію виникнення та запровадження ідеї створення Пунктів Доступу Громадян дізнайтеся з Презентації Програми сприяння Парламенту II на цьому сайті:

Пункти доступу громадян (ПДГ) до офіційної інформації: Можливості ефективного використання офіційних електронних джерел в Україні (презентація ПСП II, Львів, 7 жовтня 2009)

application-pdf-«Ближче до влади: організація доступу до інформації органів влади в бібліотеках. На прикладі роботи Пункту доступу громадян Луганської ОУНБ ім. М. Горького» Презентація І. В. Кувічки, тренера РТЦ Луганської ОУНБ ім. М. Горького ( pdg.lugansk@mail.ru)

video-iconМатеріал Тренінгу “Пункти доступу громадян (ПДГ) до інформації органів державної влади:ґендерна проблематика

ВКЛЮЧЕНІ до ЕМ-Розсилки МЕРЕЖЕЮ ПДГ:

“ВІСНИК ГРОМАДСЬКИХ РАД” Видання Секретаріату Кабінету Міністрів України за сприяння ПСП II.

Починаючи з №2 у Віснику розміщена “Постійна сторінка Мережі ПДГ”

“Вісник громадських рад” № 4, 2013 application-pdf-

(“Постійна сторінка Мережі ПДГ” – на стор. 43-44)

Продивитись Вісник № 3 з сайтів: “Громадянське суспільство і влада”.

“Вісник громадських рад” № 3, 2012  application-pdf-

(“Постійна сторінка Мережі ПДГ” – на стор. 19)

Продивитись Вісник № 3 з сайтів: “Громадянське суспільство і влада”.

“Вісник громадських рад” № 2, 2011application-pdf-

(“Постійна сторінка Мережі ПДГ” – на стор. 22)

Продивитись Вісник № 2 з сайтів: “Громадянське суспільство і влада”.

“Вісник громадських рад” №1, 2011application-pdf-

Продивитись Вісник №1 з сайтів: “Громадянське суспільство і влада”.

У цьому номері Вісника, уперше в друкованому виданні, розміщено повний список бібліотек-учасниць Мережі ПДГ

“БІБЛІОТЕКИ ТА ЕЛЕКТРОННЕ УРЯДУВАННЯ: Навчальна програма курсу для студентів спеціальності “Книгознавство, бібліотекознавство та бібліографія” денної і заочної форми навчання/уклад. О. В. Бобришева. – К., 2011. – 44 с.

Ця публікація здійснена завдяки реалізації спільного проекту ПСП ІІ та УБА “Мережа Пунктів доступу громадян до інформації органів державної влади у бібліотеках України” в рамках ґранту ПСП ІІ за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Завантажити з сайту УБА “Рекомендації щодо впровадження навчальної програми «Бібліотеки та електронне урядування» у навчальних закладах ІІІ-ІV рівнів акредитації, що здійснюють підготовку бібліотечних кадрів

ІСТОРІЇ УСПІХУ

Cпівпраці між Барською районною бібліотекою та Комітетом Верховної Ради України з питань культури і духовності щодо покращення стану сільських бібліотек (дата створення статті: липень, 2011)

Завантажити статтю application-pdf-

“Бібліотеки як пункти доступу громадян до офіційної інформації – місток між громадянами та органами влади” опубліковано на сайті Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) 11 вересня 2012 року

Завантажити статтю application-pdf-

“БІБЛІОНОВИНИ”

Інформаційний Вісники Програми “Бібліоміст”

Публікації ФОНДУ ПРЕЗИДЕНТІВ УКРАЇНИ

Національної бібліотеки України імені В.І.Вернадського

Публікації НАЦІОНАЛЬНОЇ ЮРИДИЧНОЇ БІБЛІОТЕКИ (НЮБ)
Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського та
СЛУЖБИ ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ОРГАНІВ ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ (СІАЗ) Національної бібліотеки України ім. В. І. Вернадського

  • «Громадська думка про правотворення»
  • «Конституційна Асамблея»

Веб-сайт Національної юридичної бібліотеки:http://www.nbuv.gov.ua/nyub/index.html

Дізнайтеся більше: “Національна бібліотека України ім. В. І. Вернадського НАН України. Бібліотека «Конституційна Асамблея”

 

Матеріали Всеукраїнської громадської організації

«ІНСТИТУТ БЮДЖЕТУ ТА СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ»

(ВГО “ІБСЕД” http://www.ibser.org.ua)

У Розділі «Дослідження та матеріали» сайту ВГО “ІБСЕД” розміщено:

Щомісячне видання за даними офіційної статистики по результатах відповідного періоду, який містить стислий аналіз та підбірку діаграм, які ілюструють основні зміни, що відбуваються у бюджетній та банківській системах України.

Щоквартальне видання, яке містить стислий аналіз бюджету та економіки України за відповідні періоди, готується за оперативними даними Державного казначейства України та Державного комітету статистики України. Окреслюються основні тенденції виконання зведеного, державного та місцевих бюджетів, а також висвітлюються основні макроекономічні тенденції та їх взаємозв’язок з бюджетними показниками у відповідний період.

Щомісячна електронна публікація проекту MFSI/ІБСЕД, яка містить аналітичні матеріали, підготовлені експертами ВГО «ІБСЕД», поточні новини про діяльність проекту, організації, а також анонси заходів на наступний місяць.

1 Responses to Матеріали

  1. Сповіщення: Матеріали за проектом “Публічні бібліотеки – мости до електронного урядування” | Доступ громадян до офіційної інформації: роль бібліоте

Залишити коментар

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.